Unngå gjeld fra mange lån, samle din gjeld

Categories Lån
0

Vi kjenner det nok litt alle sammen på den ene eller annen måte: Litt gjeld her, og litt gjeld der. Spesielt hvis man er litt oppe i alderen, og derved har gjort mange investeringer i løpet av sitt liv. Så kan det nemlig raskt være feiet masse småbeløp inn under gulvteppet, som plutselig hoper seg opp og samlet sett er en dyr fornøyelse for deg hver måned i renter og avdrag. Mitt råd til deg i dette innlegget vil derfor være at hvis du sitter med gjeld her og der, så er det en god idé å samle det ett sted. Men hvorfor skal man egentlig det? Jeg gir mine to beste argumenter nedenfor, hvoretter jeg forteller litt om noen alternative steder til banker og pengeinstitutter, hvor man kan få et stort forbrukslån til å samle sin gjeld med.

Det er billigere!

Det mest innlysende argumentet for å samle sin gjeld i en stor porsjon er naturligvis at det i 9 ut av 10 tilfeller er billigere, enn hvis man fastholder status quo og beholder alle sine små lån. Du kan spare mange penger på kun å skulle betale renter og avdrag på et enkelt lån fremfor mange små. Små lån har nemlig ofte den ulempen at deres rente er høy, hvilket kan tillates fordi lånebeløpet er lavt og man derved ikke skal betale et like så høyt samlet beløp i renter.

Men det er allikevel mye dyrere å ta små lån, når man kikker på hvor mye man prosentvist betaler for å låne pengene. Derfor sier det seg selv at hvis man har gjeld fra alle verdens steder, kommer dette til sist opp i en alvorlig høy rentesats, som derigjennom kommer til å koste deg dyrt og i verste fall gjøre deg enda mer forgjeldet. Derfor er det alltid billigere å finne et stort lån til å betale de andre helt ut med, hvoretter du kan fokusere på avbetalingen av dette ene lånet.

Det er mer overskuelig!

Er det noe som er viktig i en privatøkonomi, så er det oversikt. Det er alfa og omega at man har styr på sin økonomi og overblikk over den. Hvis oversikten forsvinner, eller hvis alt plutselig blir for innviklet så er det ofte der at økonomien blir vanskelig og settes over styr. Ved å samle dine små kvikklån, forbrukslån eller hva du nå har mange av, så kommer det helt automatisk styr på den økonomiske oversikt, og du vil uten tvil få mer ro i sinnet, enn hvis du konstant skal gå rundt og være forvirret og skuffet over at økonomien ligger i ruiner.

Det gir seg mer eller mindre selv at når du kun har et lån å fokusere på fremfor flere, så skal du utelukkende tenke på å få dette lånet ut av verden. Hvis ønsket dermed er å få oversikten i økonomien og samtidig gjøre det billigere, så er det ingen vei utenom et større lån, som kan hjelpe deg med å unngå unødvendig gjeld. Ved å ta disse forholdsreglene og handle i rett tid blir du altså i stand til å håndtere din gjeld mye bedre, samtidig med at du skal bekymre deg mye mindre enn tidligere.

Hvor kan man så få et stort lån til å samle gjelden?

Tradisjonelt sett vil de fleste høyst sannsynlig gå i banken for å låne penger. Men det er faktisk ikke der jeg mener at du bør gå når du skal ha fjernet din unødvendige gjeld – eller unngå den for den saks skyld. Jeg vil i stedet anbefale at du finner en online låneutbyder på internett. Grunnen til dette er at det er mye enklere og mer effektivt. Du skal for det meste ikke stille sikkerhet for det lånet som du oppretter og du skal heller ikke opplyse hva pengene skal gå til, noe som er en klar fordel ved online lån fremfor å gå i banken og søke om lånet der.

Derutover har online lån mange andre gode egenskaper og respektable renter. Alt dette finner du mer om hvis du bare gjør et Google søk på ”forbrukslån” eller ”kvikklån”. Heretter handler det bare om å finne en utlåner som tilbyr store nok lån til dine behov. Jeg håper at dette innlegget har inspirert deg til å unngå unødvendig gjeld og også få fjernet den, hvis du allerede sitter i saksen. Det er både billigst og mest oversiktlig å innrette sin økonomi på denne måten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *