Spar på strømforbruket

Categories Låneutbydere
0

Hvis økonomien er presset, eller hvis man bare vil spare litt penger i budsjettet, kan man spare litt forskjellige steder. Som oftest krever det man endrer sine vaner i større eller mindre grad. Mange kan spare penger på senke strømforbruket, og her er det som oftest små ting som gjør en stor forskjell i siste ende.

Elektronikk på ”standby”

Elektronikk som står og venter bruker mye strøm. Når du skrur av TV’en signaliseres det som regel med en liten rød lampe, og den bruker overraskende mye strøm når den står over natten. Datamaskiner, DVD-spillere, musikkanlegg og andre elektroniske produkter gjør det samme, og det ender med at strømforbruket er høyere enn det trenger å være. På sikt kan man spare mye på å dra ut stikkontakten, når man ikke bruker apparatene.

Skru av lyset

Det kommer ikke som en overraskelse at du kan spare penger på å skru av lyset. Det er ingen grunn til å ha lyset på i et tomt rom. Mange velger fortsatt å ha lyset tent for å minimere risikoen for innbrudd. Derfor må man også gjøre opp med seg selv, om man vil slukke lyset for å spare pengene og miljøet, eller om man vil ha lyset tent for å skremme innbruddstyver.

Oppvarmning av ovn

Når man skal lage mat velger mange å varme opp ovnen før man setter maten inn, og ofte fordi det står i oppskriften. Det kan for eksempel være til 200 grader. Man bruker mye strøm på å varme opp en ovn, og det er strøm man ikke bruker på noe. Da vil jeg heller anbefale at man setter inn maten med en gang, og heller bruker litt lengre tid. Da utnytter man også varmen som kommer mens ovnen starter opp. Noen har en ovn som bruker 30 minutter på å bli 200 grader. Det er mye strøm og mange penger som blir brukt for ingenting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *