Spar på strømforbruket og spar penger

Categories Låneutbydere
0

Mange leter etter steder å spare penger, og jo lettere jo bedre. Mange ender med å spare på bensinforbruket, eller begynner å tenke mer på hva de kjøper av mat. Uansett hva man velger, så er selv et lite beløp spart også et godt skritt på veien. Grunnene til at folk begynner å spare kan være mange. Noen gjør det for å få råd til en ferie, eller kanskje bare en ny TV. Andre velger også å spare fordi de føler seg økonomisk presset. Det beste løsningen er som regel å spare penger på flere forskjellige områder.

En av tingene du kan spare på, men som ikke kommer til å påvirke hverdagen alt for mye, er strøm. Hvis man er oppmerksom på hvor mye man bruker, og husker å skru av elektronikken man ikke bruker, kan man spare en del penger på sikt.

Første skritt på veien er å ta telefon eller PC lader ut av stikker når man ikke bruker den. Selv om laderen ikke blir brukt il å lade telefonen eller datamaskinen, bruker den fortsatt strøm når den sitter i stikkontakten. Det kan være lurt å skaffe seg en strømfordeler med en av/på knapp. Da kan man slukke for eksempel strømmen til TV, DVD-spiller osv. når man ikke bruker det. Det sammen kan man gjøre med mikroen, den stasjonære PCen og my annet. Det er viktig å huske at mange små besparelser kan gjøre at du sparer stort i siste ende.

Hvis du har lyst til å finne ut av hvor mye du egentlig sparer, så kan man laste ned en ”app” til smarttelefonen som viser deg hvor mye strøm du bruker og hvor mye du sparer. Det kan gjøre det litt mer spennende å spare, og kan i noen tilfeller gjøre det til en konkurranse å spare.

Uansett hvordan du gjør det, og om du sparer mye eller lite, så er det godt for miljøet å begrense strømforbruket. Når du sparer på strømmen, gjør du noe godt både for miljøet og privatøkonomien din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *