SMS-lån – en dyr og dum løsning i forhold til forbrukslån

Categories Pengeguide
0

Jeg falt for fordelen over en ny lånemetode: sms-lån. Det virker nok smart og nytt, men jeg er likevelytterst skeptisk til dette konseptet. I lys av min egen erfaring er det helt enkelt for mange ulemper ved dette, i forhold til et vanlig forbrukslån.

Den primære grunnen finner jeg i prisen på lånet. Man har ofte kun 2 uker på å tilbakebetale lånet, og kan man ikke det, eller glemmer det for den saks skyld, kommer det til å koste deg skjorta som forbruker. Den årlige omsetningen er på omkring 10.000 % – og det er til og med angitt på den lave enden av skalaen!

Det er flere kjedelige og leie forklaringer forbundet med dette faktumet, men helt enkelt kan det forklares ved at lånet har svært høy rente i disse dager (normalt omkring 20-30 prosent). Dette gjør det til en utrolig dyr fornøyelse på kort tid! Så selv om det høres raskt og enkelt ut, er ikke det nødvendigvis tilfelle. Det er SMS-lån et glimrende eksempel på her.

I tillegg til dette, har denne type lån som regel ingen krav til lånetakeren. Det spiller ingen rolle om man ikke er kredittverdig, noe som er en av de vesentligste forskjellene fra vanlige forbrukslån. SMS-lån stiller ingen krav til de ulykkelige personer som ikke er kredittverdig. Det er derfor ingen sikkerhet ved SMS-lån som bare risikerer å trekke flere folk ned i søla.

Mange personer som ikke er kredittverdig fristes kanskje av denne type lån, fordi man kan få lån til tross for at man ikke er kredittverdig. Det er normalt veldig vanskelig å få lån hos andre selskaper om man ikke er kredittverdig, men jeg vil likevel advare mot dette. Det lønner seg isteden for å ta et vanlig forbrukslån hos en anerkjent utlåner, hvor omkostningene er mye mer realistiske og overskuelige. Samtidig vil jeg gjenre gjøre oppmerksom på enda en ting som tilsynelatende ser ut til å være oversett.

Til tross for at man ikke er kredittverdig, kan man fortsatt få et reelt forbrukslån hos enkelte anerkjente låneselskaper. Utvalget er selvsagt begrenset, men det finnes noen selskaper som gir lån til personer som ikke er kredittverdige. Du kan i tillegg få såkalte mikrolån, som også alltid vil være billigere enn SMS-lån.

Alt i alt, så er det en veldig god idé å unngå SMS-lån og i stedet ta opp et vanlig og trofast forbrukslån. SMS-lån kan fort bli en dyr fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *