Slik lærer du å spare penger

Categories Låneutbydere
0

Når du vil forbedre privatøkonomien og bli bedre til å spare penger, så kan drømmene dine være et av de beste verktøyene å bruke.

Er du ofte misunnelig på venner og familie fordi de alltid kjøper det de ønsker seg, mens du må holde deg tilbake fordi du bare så vidt har råd til å betale regningene? Da er det på tide å se litt nærmere på din egen økonomi, og forbedre den. Det er ofte ens egen skyld at man ikke har råd til å kjøpe det man ønsker seg. I de fleste tilfellene er det fordi ens egen økonomi er ustrukturert og kaotisk, som igjen gjør det vanskelig å finne pengene man skal bruke for å kjøpe det man vil.

Det beste verktøyet du kan bruke, når du vil bli bedre til å spare, er drømmene dine. Du skal bare bestemme deg for hva du ønsker deg mest og så spare opp til det. I begynnelsen kan det være lurt å drømme smått. Det kan fort bli uoverskuelig å skulle spare til en ny bil eller en reise i starten, men på sikt kan du få råd til en ny bil, hvis du får bedre kontroll på økonomien og lærer å spare.

Lær å spare

Det er viktig å være realistisk når du velger hva du skal spare opp til. Hvis du er en nybegynner, så prøv å kom på noe som du ønsker deg, men som ikke koster mer enn 1000 kroner. Det kan for eksempel være en ny skjorte, et par bukser, eller bare en middag på en restaurant.

Når du har funnet et mål, skal du finne ut av hva det koster å få oppfylt ønsket ditt. Skriv beløpet på en liten lapp. Når det er gjort skal du bestemme deg for hvor lang tid du kan vente før du vil kjøpe det du ønsker deg. Når det er et lite ønske, kan det være greit å spare over en kortere periode, for eksempel 3 mnd. Når det er gjort deler du beløpet på tiden du ønsker å bruke, og da finner du ut av hvor mye du skal spare hver måned, uke, eller dag. Husk å legge pengene til siden, så du ikke bruker dem på andre ting.

Spar i hverdagen

Når du har lagt en plan, er neste skritt på veien å spare. Kjøp de billige dagligvarene i stedet for de dyre. Når du kjøper ting, skal du også overveie om du har bruk for det, har lyst på det eller om det bare er impulsivt. Hvis du oppdager at du vil kjøpe ting bare fordi du har lyst, eller det bare er på impuls, skal du tenke på om du vil ha det du står med i hånden eller det du sparer opp til. Med øvelse vil du begynne å få kontroll på impulskjøpene dine, og på sikt kommer du til å spare penger som du bruke på å kjøpe det du virkelig ønsker deg.

Når du endelig har fått råd til å kjøpe det du ønsker deg, vil du oppleve hvor fantastisk det egentlig er å kjøpe det. Med mer øvelse vil du kunne spare opp til dyrere og dyrere ting. Og hus: Hvis du vil ut og reise til sommeren, kan du bli nødt til å skjære ned på cafébesøkene og shoppeturene med venninner. Forskjellen på å ha råd til det man ønsker seg eller ikke, er et valg som man tar hver eneste dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *