Slik får du julegjelden redusert smart og praktisk

Categories Pengeguide
0

Datoen i dag, er 2. februar. En høytid med jul og nyttår er over og et nytt år er påbegynt og man er tilbake i hverdagen igjen. Avisene og andre medier har gjennom juletiden kjørt flere skremselskampanjer mot forbrukslån og andre kjappe lån, for de mener at de har plikt til å informere nordmenn om noe som i virkeligheten blir fremstilt både feil og overfladisk. Et eksempel som kan nevnes, fant sted den 7. desember, da Forbrukerrådet i en artikkel på taenk.dk advarte nordmenn mot å havne i julegjeld, når det skal kjøpes julegaver og julemat. Som økonom og lånerådgiver irriterer det meg grenseløst, når jeg hører uriktige utsagn og overfladiske uttalelser om dette temaet som jeg selv mener jeg er kyndig og spesialisert i. Derfor har jeg i dette innlegget bestemt meg for å skrive en liten «guide» til dere lesere, hvor jeg vil fortelle om hvordan man kan redusere sine julegjeld ved å velge de beste og korrekte lånene.

Den klassiske feilen som jeg ofte ser i bransjen og også når jeg gir mine kunder råd gjennom min jobb, er at det ofte blir for mange lån. Der er en klar tendens å velge mange små og uoversiktlige lån som kanskje hver for seg ikke er spesielt store, men som tilsammen hoper seg opp og plutselig forårsaker store problemer, nettopp fordi det blir for mange lån og man mister helt oversikten. Derfor er mitt helt klare råd for å få redusert julegjelden, å velge et stort forbrukslån fremfor mange små. Et samlet lån er å foretrekke, og det er to grunner til dette. Den første og mest åpenbare er, at dette smarte trikset gir oversikt og struktur. Man vet akkurat hvor mye man skylder og man betaler også kun til en kreditor istedenfor flere. Min erfaring gjennom årene er at dette gir mine kunder ro, samtidig som en oversiktlig økonomi. Den andre grunnen er rent økonomisk. Det er rett og slett mer økonomisk å kun ha en kreditor, da omkostningene ved kun ett forbrukslån aldri kan nå samme høyde som ved flere. Dette gir én samlet rente, som til enhver tid vil være lavere enn alle de små rentene til sammen.

Umiddelbart virker kanskje disse to rådene enkle og ukompliserte, men det er faktisk akkurat disse to kvalitetene som gjør dem så sterke. For meg ser det ut til at media og institusjoner har valgt å fremstille emnet både feil og overfladisk (som jeg også nevnte tidligere) og derfor ikke har noen interesse i å gi råd og tips om emnet, nettopp fordi de allerede har stemplet det som negativt. Det er jo veldig synd, og det er også derfor at jeg har skrevet dette blogginnlegget.

Jeg vet ikke alt om penger, men mine år i bransjen har lært meg at alt ikke er sort/hvitt og det alltid også er en positiv side som fortjener anerkjennelse – spesielt når det kommer til forbrukslån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *