Slik blir andelsboligen din vei til å få selveierbolig

Categories Lån
0

Har du en drøm om å eie en egen bolig, men du har ikke råd, da bør du lese her. Det finnes nemlig muligheter som kan gi deg råd til å få din egen bolig. Svaret er andelsbolig.

Det er faktisk utrolig enkelt, men jeg har funnet ut at mange nordmenn ikke kjenner til muligheten, eller at de synes at det er vanskelig å sette seg inn i fordelene og ulempene ved å ha en andelsbolig. Men det er faktisk ikke så komplisert å forstå utgifter og inntekter ved andelsboliger som det kan se ut til. Og for å gjøre det enda bedre, så kan jeg gledelig meddele, at andelsboligen enkelt kan bli din start på en sparing som kan gi deg råd til å kjøpe din egen bolig.

Andelsboliger er boliger som er eid av både et borettslag og en andelseier. På den måten er man to om å dele på utgiftene, og derfor er det mye billigere å bo i en andelsbolig, enn det er å leie bolig. Du får helt enkelt mer igjen for pengene.

En av de vanligste misforståelsene, er at man må være i stand til å ha penger for å betale for kjøpet av en andelsbolig. Og selv om andelsboliger er billigere enn selveierboliger, så er det et altfor stort beløp å legge ut for de aller fleste. Men dette er ikke tilfelle. Du trenger bare å låne penger, akkurat som om du skulle kjøpe en selveierbolig – og du er i gang. Men med andelsboliger er beløpet mindre, og derfor kan langt flere få innvilget å låne penger for kjøp av andelsbolig.

Med andelsboligen betaler du en fast månedlig betaling. Og den er ofte mye lavere enn en typisk husleie i en leiebolig. Derfor har du større mulighet for å legge penger til side, når du bor i en andelsbolig, enn du har når du leier en bolig.

Samtidig er andelsboliger en investering. Stiger andelsboligens verdi, mens du bor i den, så stiger din inntjening ved salget av den også.

Er man et gjør-det-selv-menneske, så er det spesielt mye penger å hente i andelsboliger. Man kan nemlig øke verdien av andelsboligen betydelig, hvis man forbedrer f.eks. kjøkken eller bad. På den måten vil man tjene enda mer penger på salget.

Men man behøver ikke å være et gjør-det-selv-menneske for å kunne tjene penger på en andelsbolig. Alt tyder nemlig på, at markedet er særdeles godt for kjøp av andelsboliger akkurat nå. Nå er prisene lave, og det forventes at de vil stige i pris innen overskuelig fremtid. Du kan derfor med stor sannsynlighet regne med å tjene penger på din andelsbolig, når du er klar for å selge den igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *