Skal du låne penger? Slik unngår du feil

Categories Låneutbydere
0

Hvis du har bestemt deg for å ta lån, så er det en del ting du skal se på før du velger låneutbyder. For det første så skal du finne et firma som er villige til å gi deg et lån. For det andre skal du sammenligne prisene på de forskjellige lånene. Det høres vanskelig ut, men med denne guiden blir det overraskende lett.

Hvem vil låne meg penger?

Det er veldig forskjellig hvem de forskjellige utbyderne vil låne penger til. Derfor burde det første du gjør, når du skal låne penger, være å skrive ned litt om deg selv. Hvem er du, hva er relevant for utbyderen som du vil låne penger fra. Svarer du på disse spørsmålene, så har du en god start:

–        Er du under 25 år?

–        Er du under 20 år?

–        Har du betalingsanmerkninger/inkassosaker?

–        Hvor stor inntekt har husstanden i året?

–        Har du en fast inntekt?

–        Hvor mye vil du låne?

Når du har svart på disse enkle spørsmålene, kan du begynne å lete etter et lånefirma som passer til deg. Du kan finne mange sider på nettet, hvor du kan sammenligne kravene fra de forskjellige firmaene, og disse sidene kan være gode å bruke. Når du har svart på spørsmålene over, har du en sjekkliste du kan bruke når du ser på kravene fra firmaene. Det kan være en fordel å finne 2-3 forskjellige firmaer som vil gi deg lån, men som samtidig lever opp til dine krav og forventninger om et lån.

Hva koster lånet?

Når du har funnet 2-3 forskjellige lån, er det på tide å finne det billigste av dem. Det kan være vanskelig å vite hvilket lån som koster minst, for lån har forskjellige gebyrer, renter og etableringsutgifter. For å gjøre det lettere for forbrukeren, opplyser alle utbydere en ÅOP for de enkelte lånene. ÅOP er lånets årlige omkostninger i prosent. I denne verdien regner man med alle utgifter og omkostninger som kommer med lånet. Det gjelder både gebyrer, avgifter, renter, og alt som koster noe. Med ÅOP kan du enkelt se hvilket lån som er billigst, det vil være lånet med lavest ÅOP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *