Renten faller og tiden er inne for å låne penger

Categories Pengeguide
0

Det er blitt dyrere å låne penger. Dette vil mange svare og man spør dem om hvorfor de ikke vil låne penger. Men faktum er, at det faktisk ikke er blitt dyrere å låne penger. Hverken for bedrifter eller private forbrukere. Renten for private lån har faktisk falt fra 6,3 % i april 2012 til 5,7 % i dag. Bankene lever av å låne ut penger og det er derfor også i deres interesse å sette ned renten, slik at de får flere kunder i butikken som ønsker å låne penger.

Så hvis man har et ønske om å låne penger til en ny bil, nye møbler eller andre ting, er det slett ikke en dum idé å ta opp et lån. Det er mulig, at renten stiger igjen, men slik som utviklingen har vært, vil den alltid falle igjen. Slik er verden nå engang – renten går opp og renter går ned. Men det er ingen grunn til at være redd for skyhøye renter. Meningen som florerer i det norske samfunnet, nemlig at renten er så høy og at den er uoverkommelig, er bare tull.

Hvis man ser litt på analyser og statistikker, vil man se at det slett ikke er så kostbart å låne penger som mange tror. Og dessuten hjelper man å sette i gang hjulene i samfunnet når man låner penger, og det er nettopp det vi trenger i disse krisetider. Men det er også krisetidene som gjør at mange ikke tør å låne penger, men den tankegangen må vi kvitte oss med. Det er ingen grunn til å frykte å ta opp et lån i krisetider, spesielt ikke slik det er nå.

Renten er lav og det er nå gunstig å låne penger. Så glem frykten og gled deg isteden over den lave renten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *