Online handel – en stor konkurrent til butikkene

Categories Forbruk
0

Online handel er i skuddet som aldri før. Aldri har vi handlet så mye online som vi gjør nå. Dette skyldes mange ting inkludert tid, penger, bekvemmelighet og færre restriksjoner på handel mellom europeiske land.

Det er både fordeler og ulemper ved handel på nettet.

Noen av de mange fordelene er at det ofte er billigere å kjøpe et gitt produkt på nettet fordi selskapene ikke har store kostnader som de dyre leiene i en av gågatene. De trenger bare en datamaskin og en lagerbygning. Videre, er det ikke alltid nødvendig med så mange ansatte som er realiteten for butikkene.

I tillegg er det også både tidsbesparende og praktisk å handle på nettet. Hvis du sitter i fred og ro foran datamaskinen i kveld, kan du samtidig gjøre innkjøpene dine og du trenger ikke å bekymre deg om lange kassakøer eller ta hensyn til de andre kundene i butikken.

Videre, er det også flere og flere nettbutikker som tilbyr gratis frakt og dette bidrar til å holde prisen på produktet nede på et lavt nivå.

Men det er også ulemper ved å handle varer på nettet. Er det feil størrelse på produktet du har kjøpt, kan det være mye styr med å returnere varen og få pengene tilbake.

En annen ting er hvis et produkt du har kjøpt viser seg å være defekt, er det ikke sikkert at nettbutikken vil ta produktet tilbake og sende varen inn til reparasjon.

Det dette er altså prisen du må betale hvis du ønsker å spare penger på innkjøpene dine ved å handle online. Du kan ikke få  i både pose og sekk og derfor står valget mellom å handle varene sine i butikkene og dermed få en bedre og raskere service, men altså måtte betale litt mer for produktet, kontra kjøpe produktene på internett til en rimeligere, men i tillegg risikere en dårligere service.

En ting er sikkert – online handel er kommet for å bli og det er en stor konkurrent til generell handel slik vi kjenner den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *