Økologisk mat: miljøvennlig eller bare tull?

Categories Forbruk
0

På supermarkedet, har du alltid valget mellom organisk og ikke-organisk mat når du er ute og handler, men hva er egentlig i virkeligheten økologisk? Er det bare tull og svindel og bare enda en måte å tyne mer penger ut av oss forbrukere på?

Jeg er ikke bonde, biolog eller noe annet innen den bransjen og mine innlegg her er utelukkende basert på egne erfaringer og opplevelser rundt dette med penger. Jeg har nemlig selv kjøpt økologisk mat i en årrekke når jeg er ute på handletur.

Jeg må si at min erfaring med dette er både fysisk og mentalt en god investering. Jeg liker ideen om at grønnsakene mine osv. ikke har blitt sprøytet med alle slags kjemikalier – dem har vi jo allerede nok av i sjampoen vår og mange andre steder!

Fysisk sett, tror jeg samtidig bare at økologiske produkter smaker mye mer «ekte» enn de som er sprøytet. Dette gir en klar smak av et naturprodukt når dette ikke har blitt overdynget med unaturlige ting, kun for å fremskynde vekstprosessen.

Økologi er altså godt og sunt, synes nå jeg. Både miljøet og mennesker blir på denne måten skånet, men økologisk er også dyrere enn sprøytet mat. Det er et faktum og dermed basta. Hvis alle matvarene som du handler, i hovedsak er organisk, ja, så legger du også fra deg mer penger i kassen.

I denne sammenheng må man gjøre seg opp en mening om hvorvidt man foretrekker mat som er kjemikaliesprøytet eller mat som til god helse for både seg selv og naturen på samme tid. Penger spiller plutselig mindre rolle enn først antatt når dilemmaet blir mætt på en slik måte. Det er derfor i min verden, bedre å øke litt på matbudsjettet og få mer kvalitet i forhold til hva du putter i deg. Det er, tross alt, helsen vår dette handler om!

Prøv å øke litt på matbudsjettet og kjøp så mye organisk som mulig resten av måneden. Jeg lover deg at du vil oppnå bedre resultater med denne metoden!

Skulle du mot forventning ikke ha penger til å finansiere økologisk mat, er en annen mulighet å ta opp et lån som går over flere år slik at du kan gi kroppen din skikkelig drivstoff. Pengene er plutselig godt brukt når det kommer til å investere i kroppen din snarere enn hva folk vanligvis låner penger til (biler, smykker, etc.).

Konklusjonen er derfor at økologi er håndheving av det miljømessige hensynet og sunt for flere parter. Gå i gang med å handle økologisk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *