Økologisk – en dyr fornøyelse

Categories Forbruk
0

Jeg er en person som er veldig opptatt av velferden  til dyrene. Jeg synes at dyr skal ha det så godt som over hodet mulig. Jeg er ikke vegetarianer, men  jeg synes likevel at vi skal behandle dyrene vi spiser på en god måte. Derfor er jeg også en tilhenger av økologisk kjøtt og egg fordi  dyrene da har tilgang til større områder og får oppholde seg  på gress.

Det ser jeg som  rettferdig ettersom jeg ikke synes at man skal behandle dyrene dårlig, bare for å tjene mer penger.

Men det er åpenbart mange som er av den oppfatning og det er desverre også derfor størsteparten av den danske befolkningen ikke handler økologisk mat.

Jeg kan likevel forstå at man kan  ha sine grunner for ikke å handle økologisk. En av dem er prisen.

En pakke med organisk kjøttdeig koster i gjennomsnitt omtrent en tier mer enn ikke-økologisk kjøttdeig og inneholder i tillegg bare 400 gram.

På lang sikt blir tierne til mye penger, så jeg kan forstå folk som sier at de ikke har råd til å kjøpe økologisk mat.

Jeg må også innrømme at jeg ikke alltid kjøper økologisk mat selv, særlig når det nærmer seg slutten av måneden og økonomien strammes, men  på den annen side kjøper jeg alltid egg fra frittgående høns. Der inngår jeg intet kompromisser.

Jeg skulle gjerne ha ønsket at jeg kunne handle økologisk mat hver eneste dag og derfor synes jeg også at prisen på økologisk mat burde reduseres. Det er sunnere for miljøet og bedre for dyrene. Det virker som for meg logisk at det er hva danskene burde handlet mest av.

Desverre er det ikke alltid slik at logikken kommer først her i Danmark, og derfor ser det ut til at man fremdeles må ha en fet lommebok for å handle økologisk mat, inntil videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *