Lån som 18-årig – gjør hverdagen lettere med studielån

Categories Lån
0

Selv om jeg selv er en ”moden” mann og det er mange år siden jeg fylte 18 år, kan jeg likevel huske det som om det var i går. Jeg var blakk, hadde ingen penger og lengtet etter en hverdag med flere goder.

Nå, mange år etter, har jeg en jobb som gjør at jeg har mer penger å rutte med, noe som selvfølgelig bare er hyggelig. Men jeg får spørsmål fra mange unge kunder, om det overhodet er mulig å låne penger, når man bare nettopp er blitt myndig.

Til dette er svaret et klart, og kanskje overraskende ja! Det kan absolutt la seg ordne, og valgmulighetene er faktisk veldig mange. Om man undersøker litt, kan man faktisk som 18-åring låne helt opp til 50.000 kr, og i de fleste tilfeller, ikke har betalingsanmerkning.

Noen av långiverne krever en årsinntekt som en student neppe har, mens flere andre kun krever en månedlig inntekt på 5000 kr, noe som borteboende studenter på stipend kan oppfylle kravet om. Mulighetene er der absolutt, om man kjenner til dem.

Avbetaling kan gjøres over tid, og noen strekker seg over lang tid, slik at man kan nedbetale lånet når man er ferdigutdannet og har fått en jobb med høyere, samt fast inntekt hver måned. På denne måten kan du gjøre det ellers så stramme livet som student litt enklere og komfortabelt.

For jeg kan selv huske som student, at om det var noe som kunne hjelpe meg å komme meg gjennom de tykke lærebøkene, så var det en liten gulrot som gjorde alt litt mindre surt, stramt og kjedelig.

Folkia f.eks er bare en av långiverne som jeg i forbifarten bet meg merke, da jeg lette etter lån til en av mine unge studentassistenter på arbeidsplassen. Vedkommende var fortvilet over at han ikke kunne finne noen steder som ville tilby han et mindre lån, han ville så gjerne kjøpe en ny iPhone 5S, men kunne ikke finansiere den bare med stipendet og den lille lønnen har får for sin studentjobb hos oss.

Det kan altså la seg gjøre å låne penger hvis man er ung og føler seg blakk, så lenge man sonderer terrenget og undersøker på de riktige stedene. Så kom i gang! Så kan du leve i luksus mens du studerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *