Lån penger til studiebøker

Categories Lån
0

I en travel studietid kreves det at du har bøker som lærerne mener dekker pensumet. Bøkene er dessverre for mange fattige studenter som kun har studielånet sitt å leve av, en nesten uoverkommelig utgift som kommer hvert halvår. Hvordan kan man få bedre råd til dem?

En idé er å låne penger til å betale studiebøkene dine med. Det er nesten urealistisk å tro at du på f.eks. en bachelorgrad, som består av seks semestre, vil være i stand til å dekke alle semestrene med en tilleggsjobb til studiene dine.

Det er derfor en god idé å ta opp et lån som du kan fordele over årenes studiebøker du måtte trenge. Dermed sikrer du også at du alltid har råd til pensum av hvert semester og samtidig ikke trenger å kjøpe bruktbøker eller kanskje aldri får kjøpt de bøkene som du trenger.

Det handler i bunn og grunn slett ikke om lån eller forbrukslån for den saks skyld. Det handler om å skaffe seg en god og solid studietid der bøker i alle fall ikke hva du må bruke mesteparten av energien din på. Det er det ingen grunn til, når vi tross alt har skapt en verden der ulike selskaper arbeider med å låne ut penger for å kunne tilby en rettferdig og rask hjelp.

I den sammenheng bør man også være klar over at lærerne på de fleste høgskoler bare setter opp bøker på pensumslisten som de tror er de rette. De tar på ingen måte hensyn til pris eller omtanke for studentene. Dette er et problem for studentens økonomi.

Både fordi det i høy grad er vanskelig å betale for studentene, men også fordi det i mange av bøkene er bare få og utvalgte sider som studentene vil gjennomgå i løpet av semesteret, blir mesteparten av pengene bortkastet fordi lærerne står for utvalget av tekster i den generelle læreplanen.

Lån derfor penger til studiebøkene du trenger. Det sparer deg for mye hodepine fra økonomiske kvaler samtidig som det gir deg en god nedbetalingstid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *