Lån penger til energi forbedringer

Categories Lån
0

Etter filmer som «An Inconvenient Truth» og mange andre filmer som omhandler klimaendringer, har det lenge vært en temmelig opphetet debatt hele verden over om miljøet og dets tilstand. Det hersker tvil om at uansett hvor mye noen benekter det, så er klimaendringene, om ikke skapt av, så ihvertfall fremprovosert av menneskene.

 

Dette kan vi ikke bare sitte passivt og se på og krever derfor klimatiltak nå. Et sted hvor vi som enkeltpersoner kan gjøre endinger i vårt energiforbruk rundt om i hjemmene våre.

 

Mange fyrer med gamle stoffer som forurenser eller bruker gasstyper som ikke er naturgass og som dermed har en betydelig mer skadelig effekt. Dette anses som et stort problem og den eneste grunnen til at ikke flere velger naturgass er nok at det er mye dyrere enn fjernvarme og andre energityper.

8167255588_2d86c090ff

Derfor oppfordrer jeg deg til å låne penger til å oppgradere energiforsyningen din, selv om det er dyrt eller ei. Miljøet må alltid komme foran penger, som kun har den konstruktivistiske verdien som vi tillegger dem.

 

Også i forbindelse med strømforbruket  kan du gjøre en forskjell. Mange bruker strøm i store mengder, inkludert fordi de fremdeles bruker gammel teknologi og utstyr som bruker mye mer strøm enn de nyere versjonene gjør.

 

Et annet godt råd til deg er at hvis du for eksempel har en gammel billedrør-TV eller en eldre flatskjerm, så lån penger til å kjøpe en ny OLED-TV, som bruker 3-4 ganger mindre strøm enn dagens flatskjerm TVer på markedet. Et annet pluss med denne investeringen er på samme tid at du får et mye skarpere og bedre bilde enn på TVen du har i dag.

 

Jeg har her gitt deg noen eksempler på områder der du via lån kan forbedre både din økonomi og samtidig også miljøet ettersom mindre strømforbruk resulterer i mindre behov for energibruk av fossilt brensel.

 

Penger som sådan er likegyldig hvis vi i 50 år er tvunget til å leve i en verden der skaden er så stor at vi ikke lenger kan leve et anstendig liv. Vi står derfor ved et veiskille mellom gjerrighet og varige miljøhensyn. Valget står helt klart for meg: Jeg velger det siste – det tror jeg vil gavne både meg selv og neste generasjon på best mulig måte.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *