Lån penger til en kolonihage

Categories Lån
0

Noen ganger kan vi fra Skandinavia fort komme til å oppføre oss som noen bortskjemte unger, spesielt når det kommer til været. Om vinteren banner og bråker vi over kulde og snø, men når det så endelig blir sommer så synes vi at det er for varmt. Vi er ikke enkle å tilfredsstille, for hvis ikke vi har det for kaldt, så har vi det for varmt. Jeg skal da også gjerne (men forlegent) innrømme at jeg er en av dem som klager over både kulde og varme. Men i sommer var jeg allikevel i ferd med å gå ut av mitt gode skinn. Vi hadde hatt en litt blandet sommer med både regn, kulde, sol og varme. Men i slutten av juli måned hadde vi en reel hetebølge. Temperaturen nådde opp til over 30 grader, og med høy sol var det nesten ikke til å holde ut. Der satt jeg så i min leilighet og ønsket at jeg hadde et sted jeg kunne dra til og bli nedkjølt. Fra min bopel er det cirka 30 kilometer til stranden, så man drar ikke bare rett ned til stranden, som man ville gjøre hvis den lå tettere på. Så i stedet satt jeg og kokte på min altan, mens jeg ønsket at jeg ville kunne hoppe utover rekkverket og direkte ned i et kjølig basseng. Men uansett hvor mye jeg drømte og håpet på det, ble det ikke mirakuløst bygget et basseng under min altan. Min kjæreste var heller ikke den største fanen av varmen, men jeg tror kanskje det var på grunn av all min klaging, at han en dag kom hjem fra jobb og sa at han syntes at vi skulle kjøpe en kolonihage.

Jeg var straks med på idéen, for jeg hadde lenge gått og drømt om en kolonihage, men min kjæreste hadde aldri virket så begeistret. Men det viste seg at han hadde blitt mer interessert på idéen, og da hans kollega fortalte ham at han hadde en kolonihage til salgs, sprang min kjæreste til med stor entusiasme. Huset var cirka 40kvm og hadde både innlagt vann og elektrisitet. Det var et røverkjøp, og min kjæreste fikk en god pris fordi det var hans kollega som solgte hagen. Men ikke desto mindre kostet kolonihagen 35.000kr, og det var penger vi ikke hadde på stående fot. Jeg foreslo til min kjæreste at vi skulle takke nei til kolonihagen og sparte opp i stedet. Man kan jo alltid kjøpe en kolonihage senere. Men min kjæreste var åpenbart veldig bestemt på at det skulle være nettopp den kolonihagen. Jeg tror at det som tiltrakk ham var at det ikke skulle gjøres noe ved hagen og huset. Alt var i tipp topp stand, og min kjæreste er ikke den beste handymannen der ute, så han øynet nok en god mulighet for å unngå hardt arbeid. Så for en gangs skyld var det han som prøvde å overtale meg til at vi skulle kjøpe en kolonihage.

Jeg prøvde å forklare min kjæreste mange ganger at vi ikke hadde råd til å kjøpe kolonihagen, men han fortsatte med å si at vi så bare måtte finne pengene. Jeg visste ikke helt hva han hadde tenkt seg, men en dag kom han hjem og sa at nå hadde han funnet pengene. Han hadde lånt penger til en kolonihage online. Jeg har selv før lånt penger online og har kun hatt gode opplevelser med det, men jeg har allikevel aldri lånt så mange penger. Men min kjæreste fortalte at det var veldig enkelt og at han kun lånte det beløpet vi skulle bruke. Han hadde også laget en tilbakebetalingsplan, så det var overskuelig for oss. Han brukte en halv time på å forklare meg hvorfor det var smart å låne penger til en kolonihage og etter den halvtimen var jeg overbevist. Jeg måtte også innrømme at jeg selv hadde drømt om kolonihagen mange ganger og jeg var litt pinlig over at det ikke var jeg som hadde kommet på idéen med å låne penger til en kolonihage. Men jeg måtte innse at det var min kjære kjæreste som hadde vært på forkant denne gang, og jeg må så prise meg lykkelig over at jeg nå er den stolte og glade eier av et flott kolonihage som jeg allerede nå gleder meg til å tilbringe hele neste sommer i. Neste prosjekt: vi skal ha bygget et basseng, og kanskje kan man låne penger til det også?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *