Kontokreditt til ungdom. Er det et “go” eller “no go?” Les mer om det her!

Categories Lån
0

Du kjenner sikkert mange som har kontokreditt i banken. Kontokreditt er et lovlig overtrekk fra banken sin side slik at du ikke får en hevende pekefinger i ansiktet om du nå skulle være så uheldig å overtrekke kontoen din. Det gir kort sagt økonomisk frihet å ha en kontokreditt, men er det kanskje for godt til å være sant?

Mange unge mennesker har vanskeligheter med å få opprettet en kontokreditt i bankene sine. Banken stiller nemlig et krav til deg om at du skal ha en ryddig økonomi å vise til, men kanskje du slett ikke går glipp av noe særlig. Kontokreditten er nemlig deres måte å lokke deg til å låne penger på, og kontokreditt er et svært dyrt lån å betjene.

Laan 18 aar 18 aaringer

Bankene lokker med argumenter som at de ikke krever at du skal oppgi når, som ung du er, har tenkt å betale tilbake overtrekket. Dette betyr at du kan hele tiden kan ha minus på kontoen din uten at det er noen som tar tak i deg og minner deg på om at det kanskje kunne være en god idé å skru ned litt på forbruket sitt og i stedet begynne å betale tilbake på lånet . For en kontokreditt er nemlig et lån. Ett av de dyreste sådan. Den årlige renten er svært høy, og mange unge mennesker glemmer helt vekk å betale avdragene i tide.

Derfor er det for mange unge mennesker bedre å låne penger i stedet for å skaffe seg kontokreditt.

Først og fremst tenker man mer over hva man vil bruke pengene på hvis man tar opp et lån. De forsvinner ikke så lett på cafe-besøk, teaterkvelder og klær. De er rettet mot Den bilen, TVen, sofaen eller hva det nå er du som ungdom gjerne vil gå til anskaffelse av.

Dernest er det en god ting for de fleste unge mennesker å få rettet en løftende advarende pekefinger imot seg for å minne dem på om at pengene også skal betales tilbake. Det gjør at man unngår å trekke ut lånet over lengre tid enn strengt tatt nødvendig.

For det tredje har man separert lønnskontoen og lånet sitt. På den måten skapes det lettere et inntrykk av hvor mye penger du har egentlig har disponibelt. Hvis du har en kontokreditt som er høyere enn den månedlige inntekten din, risikerer du nemlig alltid å ha mindre på kontoen din, og da kan det være vanskelig å vurdere om minuset bare øker og øker hele tiden.

Derfor skal du tenke deg om en gang til før du blir lei deg fordi banken ikke vil innfri deg en kontokreditt., kanskje har du faktisk sluppet unna en kjedelig hodepine.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *