Kjøp hvitevarer for lånte penger

0

Mangler du 5.000 kr. til nye hvitevarer? Du kan raskt og enkelt få 5.000 kr. satt inn på din konto, hvis du velger et lån på nettet. I denne artikkelen kan du lese mer om dine muligheter for å låne penger online.

Hvis kjøleskapet går i stykker, oppvaskmaskinen er ved å være 10-15 år gammel, og den trenger å skiftes ut, eller du vil skjemme bort deg selv med din første oppvaskmaskin, så skal du bruke mange penger. Harde hvitevarer er ikke lengere billige, og selv om butikkene ofte kjører med gode tilbud, hvor du kan spare omkring 500 kr., så er det de færreste som har råd til å betale for nye harde hvitevarer fra egen lomme. Noen velger å unnvære, mens andre oppretter et lån for å få råd. Det har de seneste årene blitt mye mer populært å låne penger på nettet, men noen velger fortsett vekk nettet, fordi de ikke kjenner til de gode vilkårene og betingelsene som er knyttet til et lån på nettet.

Når du skal bruke pengene nå

Hvis kjøleskapet har gått i stykker, skal du kunne få tak i et nytt raskest mulig. Du står derfor i en situasjon hvor du skal bruke pengene til dine hvitevarer her og nå. Du kan velge mellom to muligheter. Enten kan du opprette et SMS-lån, eller du kan opprette et hurtig-lån. Fordelen ved SMS-lånet er at du får pengene utbetalt samme dag, mens ulempen er at lånets løpetid er kort. Du skal derfor være forberedt på at du kun har 30-90 dager til å tilbakebetale hele beløpet som du skylder. Noen mener at det er en stor fordel at de raskt blir gjeldfrie igjen, mens andre vet at de ikke kan imøtekomme betalingsfristene for et lån med så kort løpetid. Hører du til den siste gruppen, kan du overveie å opprette et hurtig-lån i stedet for. Med hurtig-lånet har du først pengene til rådighet på din konto dagen etter at du har søkt om lånet. Du blir derfor ikke nødt til å unnvære kjøleskapet så lenge. Det er en tidsramme som de fleste kan leve med. Derfor er hurtig-lånet også et populært lån, når folk mangler penger her og nå.

Når du vil skifte ut dine gamle hvitevarer

Hvis dine hvitevarer har blitt mer enn 5-10 år gamle, så er det på tide at du overveier om de skal skiftes ut. Det vil ofte være en dyr fornøyelse å betale, fordi mange av oss har kjøpt alle våres hvitevarer noenlunde samtidig. Derfor er det sannsynlig at både vaskemaskin, tørketrommel, kjøleskap og oppvaskmaskinen skal skiftes ut samtidig. Det kan raskt komme til å koste deg 15.000-20.000 kr. her og nå. Men du vil oppleve at du sparer masse penger på elektrisitet og pengene vil derfor raskt være tjent inn igjen. Du kan med fordel velge et lån, hvor det er billig å låne forholdsvis store beløp. Det kan for eksempel være et lån uten sikkerhet. Velger du denne typen av lån slår du to fluer med et smekk, da du sparer penger på rentene samtidig med at du ikke skal stille noe i sikkerhet når du vil opprette lånet. Dette er en stor fordel, hvis du ikke vil risikere å pantsette noe du eier, og det er også en stor fordel hvis du ikke eier noe av særlig verdi.

Hvis du skal kjøpe hvitevarer for første gang

Hvis det er første gang du skal kjøpe hvitevarer, er det også sannsynlig første gang du skal låne penger. Du er ung og du blir bombardert med ’’gode tilbud’’, som du ikke kan finne opp og ned på. I banken tilbyr de deg at du kan opprette en kassekreditt, som du kan kjøpe dine hvitevarer med. Men du skal passe godt på med å opprette en kassekreditt i banken mens du er ung. Alle undersøkelser viser at unge som benytter seg av bankens kassekreditt, kommer til å trekke den mer over enn de hadde tenkt seg, og at de glemmer å tenke på at pengene skal betales tilbake igjen. På den måten trekker de lånte pengene renter i mange år, og det blir en veldig dyr fornøyelse. Ute i hvitevarebutikkene blir du tilbudt å låne pengene ved dem. Dette er også en dårlig ide, da du her oppretter det samme lånet som du kan gjøre på nettet, men du betaler butikken en skjult provisjon for at de fikk deg til å låne penger ved et bestemt firma. Derfor blir fortjenesten kun på butikkens side, mens du betaler ekstra for det samme, som du kunne ha funnet hjemme. Det mest økonomisk ansvarlige valget du kan foreta er at du låner pengene på nettet gjennom et forbrukslån. Her kan du selv velge lånets løpetid, og du kan enkelt finne det lånet som har den beste renten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *