Kan vi få mer fokus på privatøkonomi?

Categories Pengeguide
0

Nå til dags hører man ofte om bedrifter som er nær konkurs eller har rotete økonomi. Det fikk meg til å tenke over hvorfor man ikke har mer fokus i nyhetene på private mennesker og deres økonomi. Mange nordmenn har problemer med økonomien, men det ser ikke ut til at det blir gjort særlig store tiltak for endre på dette. Som oftest snakker politikerne om å hjelpe alle mennesker, men ofte blir det bare prat. Det skapes ikke flere jobber og slett ikke til de som trenger dem aller mest.

Jeg kjenner en familie på fem som har dårlig privatøkonomi, de har faktisk problemer med å få varm mat på bordet hver ettermiddag. Moren ble oppsagt etter 15 års tro tjeneste ved en av Norges største bedrifter, og til tross for at hun søker på utallige jobber og i tillegg etterutdanner seg, har hun enda ikke fått ny jobb.
Faren har en ufaglært jobb som ikke lønner så bra, og derfor blir økonomien stram.

Det kan være vanskelig for mange å ha råd til alt, men i denne familien handler det altså om penger til de mest grunnleggende ting. Barna arver hverandres klær, fordi de ikke har råd til nye klær og moren går med sine gamle briller, selv om hun egentlig burde ha nye med bedre styrke.

Dette er noe av det man må ofre, når man har dårlig privatøkonomi.

Men de står på og heldigvis har de et sterkt familiebånd, så jeg er 100 % sikker på at de vil klare seg gjennom denne perioden.
Jeg skulle bare ønske, at det ble satt mer fokus på familier som virkelig vil jobbe og ikke sløser med pengene, men til tross for dette, fortsatt har dårlig privatøkonomi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *