Ingen julegjeld med avbetaling

Categories Forbruk
0

Julen varer lenge, koster mye penger. Dette er et kjent utsagn og det er så sant som det er sagt. Desember er en dyr måned og mange nordmenn ender dessverre opp med en ordentlig stor julegjeld etter denne måneden.

Hver femte nordmann har i 2012 sagt, at de planla å kjøpe julegaver på avbetaling. Man kan selvfølgelig diskutere om det er en god eller dårlig idé, men julen handler jo om glede, kjærlighet og kos, og dette inkluderer jo selvfølgelig også julegaver. Derfor synes jeg, at det er helt okay, at noen av julegavene blir kjøpt på avbetaling. Bare fordi en gave blir kjøpt på avbetaling betyr ikke det at gaven nødvendigvis blir dyrere. Man velger bare å betale for gaven over lengre tid, og det prinsippet synes jeg er veldig smart.

Hvis du vil kjøpe en julegave til for eksempel 1000 kr og skal betale hele beløpet med det samme, kan du kanskje fort få dårlig råd og det kan bli vanskelig å se hvordan du skal få råd til resten av måneden. Ved å kjøpe gaven på avbetaling, sikrer man at man ikke trenger å hoste opp alle pengene med det samme, men at man kan vente til senere.
Mange butikker og selskaper tilbyr også en total rente- og gebyrfri løsning, hvor du faktisk kun betaler det varen koster.

Jeg vet av erfaring at en slik løsning kan redde julen for mange og det skaper på ingen måte en forferdelig julegjeld. På denne måten sprer du bare beløpet utover flere måneder og letter den økonomiske byrden med det samme. Jeg synes, at alle med litt stram økonomi bør benytte disse mulighetene, det kan hjelpe utrolig mye og fjerne stresset fra skuldrene.

Så glem alt om julestress og julegjeld og kjøp på avbetaling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *