Hva er et kontantlån?

Categories Låneutbydere
0

I dagens jungel av lån kan det noen ganger være vanskelig å holde seg oppdatert på alle lånene du som forbruker har mulighet til å ta opp. Derfor vil  jeg her gå nærmere i dybden og forklare hva et kontantlån er, hvilke egenskaper det har samt fordeler og ulemper ved å ta opp en slik type lån.

 

Hva er egentlig så et kontantlån? En kontantlån er kort sagt et realkredittlån som er omgjort til kontanter og også betales ut kontant (derav også navnet). Det fungerer slik at part 1 låner et beløp fra en kredittinstitusjon. Realkreditt-instutisjonen tjener penger ved å selge obligasjoner og kan på den bakgrunnen låne ut pengene til deg.

 

Det er åpenbart flere fordeler med å ta opp et kontantlån. Den første og kanskje viktigste er at lånet har fast rente, noe som vil si at renten er fastlåst under hele låneperioden uten påvirkning av hvordan kursene endrer seg.

Den andre åpenbare fordelen med kontantlån  er at hvis du som lånetaker opplever et eventuelt kurstap i løpet av låneperioden, kan tapet inkluderes i  renten og dermed bli fradragsberettiget slik at renten fortsatt er den samme som da lånet ble inngått. Dette gjør også kontantlån til det billigste alternativet av lån med fastlåst rente på dagens lånemarked.

7658159678_0041ab3d5e

Når du derimot skal være mer forsiktig når det gjelder kontantlån er hvis du er typen som bruker hyppige konverteringer. Dette betyr at hvis du betaler ned hele lånet før avtalt tid og dermed får kursgevinst som følge av dette, kan du bli skattlagt for hele gevinsten. Det er imidlertid noen unntak i forhold til død, skilsmisse og andre saker rundt dette.

 

Et godt råd er derfor at hvis du ønsker å betale lånet ned raskt, så er kontantlån kanskje ikke den beste løsningen for deg. Sørg da derfor heller for at du lar lånet gå hele perioden sin ut ettersom du på denne måten får de beste oddsene til å score en gevinst. Samtidig er det et godt råd å ta opp et kontantlån hvis du ønsker å låne et mindre pengebeløp for en kortere periode.

 

Hos de fleste låneselskapene er det ikke mulig å få avdragsfrihet på denne type lån. For deg som lånetager betyr det igjen at du ikke selv kan bestemme når du vil betale tilbake lånet underveis. Dette er ofte heller ikke nødvendig ettersom lånet tilbyr den attraktive fordelen med å ha en fastlåst rente.

 

Samlet er altså kontantlån svært så fordelaktig og det billigste lånet du kan få med fast rente. I tillegg følger det skattefordeler med lånet. Bare vær oppmerksom på å la lånet gå ut hele låneperioden sin så du i etterkant unngår å bli beskattet for dette.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *