Hva er et finansieringsselskap?

Categories Lån
0

 

Som det blir sagt: kjært barn har mange navn. Dette gjelder også alle begrepene som vi støter på i finansverdenen. Et finansieringsselskap høres kanskje ut som et fremmedord hvis du ikke er vant til å ferdes i finansverdenen. Derfor skal jeg her forklare og utdype litt nærmere hva begrepet betyr.

 

En finansieringsselskap er i utgangspunktet egentlig bare et annet ord for et selskap som kan finansiere en gitt økonomisk aktivitet. Dette ofte i form av  lån osv., hvor finansieringsselskapene vanligvis er banker eller låneleverandører på nettet. Det som gjør et finansieringsselskap til nettopp hva det er, er at det har noe med finanser (penger) å gjøre.

Billiga lån

Disse finnes det selfølgelig mange av og derfor er det selvsagt viktig å velge riktig hvis du har bestemt deg for å låne penger et sted.

 

For eksempel, trenger ikke et finansieringsselskap bare å være banker eller lånetilbydere på nettet, det kan også være en boliglånbank. En boliglånbank kan hjelpe deg med penger med en lav rente når du kjøper et nytt hus eller en ny leilighet. Til tross for at renten er lav kan du ikke låne alle pengene på denne måten, maksimum 80% av husets eller leilighetens totalpris er. De resterende 20% må altså skaffes fra et av de andre finansieringsselskapene hvorpå lånegiverne på nettet viser seg attraktive.

 

Dette er fordi de siste årene med finanskrise har maktbalansen mellom finansieringsselskapene i form av banker vs Internett-leverandører endret seg vesentlig. Det morsomme er at online lånegiverne har fått mer makt med sine forbrukslån, noe som det er flere grunner til.

 

En av grunnene kan være at bankene nå holder mer igjen på å gi forbrukslån enn tidligere på grunn av finanskrisen. Selv om renten er ofte er lavere i bankene så er det jo et problem hvis du får avslag på lånesøknaden fra banken. Derfor trenger kundene å gå en annen vei og har dermed fått øynene opp for lån på nettet.

 

På samme tid skyldes dette også at tilbyderne på nettet er mye mer diskret enn bankene er. Du mottar pengene raskt, kombinert med at det ikke settes mye fokus på hva pengene skal brukes til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *