Hva er et børsnotert verdipapir?

Categories Låneutbydere
0

De fleste vet som regel hva børsen i Norge er og hva den handler om, men det er de færreste som vet hva som skjer i Børsen og hvordan det henger sammen med resten av økonomien. I dette innlegget kommer vi til å grave litt i et komplekst begrep: ”Børsnoterte verdipapirer”. I denne artikkelen kan lese mer om begrepet. Les og lær.

 

Hva er et børsnotert verdipapir?

Kort og enkelt kan man si at børsnoterte verdipapirer er en lapp eller et ark som har en verdi. Det er ikke så forskjellig fra penger, men forskjellen er at de børsnoterte verdipapirene er registrert på en børs, for eksempel den norske børsen. Verdipapiret kan også være registrert på en helt annet marked. Det skal bare være et marked som er autorisert til å kunne notere og handle med verdipapirer.

 

På børsen i Oslo finner du mange forskjellige verdipapirer – Det finnes med andre ord mange børsnoterte verdipapirer som handles med på denne børsen. Kort sakt dekker begrepet over et stykke papir som har en verdi, og som kan kjøpes, hvis eieren har lyst til å selge verdipapiret på børsen.

 

Hvis man har valgt å investere i børsnoterte verdipapirer, gjelder de som en personlig verdi på samme måte som penger i banken. Det betyr blant annet at du når du skal lage og levere selvangivelsen, så skal verdipapirene telle med, fordi de har en reel verdi og er en del av din formue.

 

Hvordan bliver et verdipapir børsnotert?

Det er både spennende og relevant å vite hvordan et verdipapir blir børsnotert. Som regel er selskaper som er notert på børsen, også kjent som aksjeselskaper, som har de børsnoterte verdipapirene. Mange kjenner kanskje begrepet bedre som ”aksjer”. Disse børsnoterte selskapene kan selge verdipapirer. Hva papiret koster er forskjellig, og det er avhengig av mange forskjellige faktorer.

 

Selskapet som er børsnotert betaler et fast beløp hvert år for å ha verdipapirene sine på børsen. Det er en god verdi for selskapet, og det er noe de tjener penger på. Verdipapirene er også noe mannen i gata kan tjene penger på, hvis de velger å kjøpe dem og selge dem dyrere. Hvis du vil kjøpe verdipapirer, kan det være en idé å ta et forbrukslån for å ha pengene til det. Du kan selvfølgelig også ta et hvilket som helst annet lån. Selv om du har renter på lånet, så kan det fortsatt betale seg å låne penger til verdipapirer, hvis man tjener godt på å

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *