Hva er en kontokreditt? Veien til lovlige overtrekk.

Categories Pengeguide
0

Mange nordmenn lever med røde tall på kontoen sinog en sint bankrådgiver på telefonen i slutten av måneden, men slik trenger det ikke nødvendigvis å forbli. Løsningen kan være en kontokreditt. Les mer her om hvordan en kontokreditt kan gi deg mer sårt tiltrengt økonomisk albuerom.

Når du har en konto i banken, vil du noen ganger komme til å overtrekke den. Det vil typisk være i slutten av måneden når pengene ikke lengre strekker til og regningene stadig detter inn. Resultatet for de fleste er en telefon fra en sint bankrådgiver som ikke har noen som helst forståelse for at man kom til å overtrekke kontoen sin.

For å unngå dette kan du inngå en avtale med banken om å få lovlig overtrekke kontoen din.Dette lovlige overtrekket kan du gjøre med et kontokredittkort. Det eneste kravet er at du må ha en fast inntekt knyttet til denne kontoen. Det kan være alt fra lønnen din til statlige overføringer (SL, pensjon, ytelser, osv.).

laan-sofa

En kontokreditt varierer alt avhengig av dine behov, men det kan være en god idé for de fleste å ha en kontokredittgrense på 10 000 kr. På denne måten unngår du å komme i knipe dersom en uventet regning dukker opp fra det store intet.

Det er her viktig å påpeke at det fortsatt skal betales renter når man foretar et overtrekk. Reelt sett bruker man jo penger man ikke har, men det er lett å redusere utgiftene sine med en kontokreditt ettersom kontoen raskt fylles opp igjen når du mottar lønn eller får overført andre inntekter. Samtidig er renten ofte relativt lav. På denne måten er en kontokreditt en enkel og rimelig måte å oppnå et større økonomisk spillerom.

Utover det å gi seg selv bedre økonomisk spillerom, kan man med en større kontokreditt tillate seg å bruke litt ekstra i en periode med lavvann på kontoen. Det finnes ingen krav om at du må tilbakebetale overtrekket med en gang. Du kan ha minuset på kontoen for lange perioder av gangen uten å måtte bekymre deg for det.

Du kan opprette en kontokreditt eller ‘lovlig overtrekk » i samarbeid med din bankrådgiver.

Avviser banken din søknaden om å få en kontokreditt, kan du i stedet låne penger utenom banken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *