Hva er bruttofortjeneste?

Categories Pengeguide
0

Bruttofortjeneste er faktisk et veldig interessant ord, fordi det tilfeldigvis inneholder en av de mest interessante tingene som vi mennesker legger vekt på når vi handler. Dermed har jeg allerede avslørt at begrepet har noe med handel å gjøre, noe som selvfølgelig medfører riktighet. Vanligvis snakker vi primært om ulike typer lån på denne siden, men i dette innlegget fokuserer vi på bruttofortjeneste.

 

Hva er bruttofortjeneste?

Bruttofortjeneste burde egentlig bli kalt bruttodifferanse, da det er nettopp det som dette begrepet handler om. Bruttofortjenesten er forskjellen i kroner og øre mellom hva du har kjøpt en vare for og hva du solgte den for. Det kan f.eks. være en aksje. La oss for eksempel anta at du kjøper en aksje for 1000 kroner og selger den for 2000 kroner. Ved en slik handel er bruttofortjenesten 1000 kroner – det vil si, du tar bare det du har solgt varen / produktet / gjenstanden for (beløpet), og trekker fra det du betalte for varen, når du kjøpte den. På den måte kommer man frem til bruttofortjenesten.

Blue Piggy Bank WIth Coins

Hvor og når er det relevant med bruttofortjeneste?

Det kan selvfølgelig være relevant å vite noe om bruttofortjeneste i forbindelse med kjøp og salg. Det gir seg selv at når du selger et produkt, er du interessert i å tjene penger på det, hvis det i det hele tatt er mulig. Men det kan også være at en har med bruttofortjeneste å gjøre i forbindelse med lån, forbrukslån eller lån uten sikkerhet, for eksempel når man vil finne ut differansen mellom lånekostnader og gevinster i forhold til hva du har fått ut av lånet i sin helhet.

 

Du kan også beregne din bruttofortjenesteprosent, slik at du kan finne ut av hvor mange prosent du har tapt eller vunnet på din vare. Dette kan du google deg til, hvis du skulle ha lyst til det. Det viktigste er å få understreket hva bruttofortjeneste er og dets op

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *