Hva bruker nordmenn mest penger på

Categories Forbruk
0

Har du noen gang tenkt på hva andre folk bruker pengene sine på? I denne artikkelen kan du få en sniktitt i naboens økonomi, når vi skisserer hvordan den gjennomsnittlige norske familie bruker pengene sine.

Nordmenn liker å bo godt. Det er viktig for oss at hjemmet lever opp til våre standarder, og har man ikke funnet drømmehjemmet enda, så vil man sannsynligvis ha en helt klar drøm om hvordan det ser ut. Samtidig er nordmenn et koselig folkeslag som tilbringer mange timer i hjemmet, og derfor er nettopp utgifter på bolig den største posten på budsjettet.

Familien er den andre store posten som nordmenn bruker penger på. Og selv om familien er et vidt begrep, er det klare tendenser på hva nordmenn bruker penger på når det kommer til familien. Det er viktig at familien er beskyttet i tilfelle ulykker, og derfor bruker nordmenn mye penger på å forsikre seg mot ubehagelige overraskelser. Samtidig må det være rom i budsjettet for at man kan dra på turer med familien. Her er det ikke bare utenlandsreiser man snakker om, men også dagsturer. Det kan være en tur på kino, til en dyrepark, til svømmehallen, ut å spise eller til en fornøyelsespark. Nordmenn liker å bruke penger på turer med familien.

For at familien skal komme seg sikkert rundt omkring, bruker nordmenn mye penger på transport. Dette skyldes at mange nordmenn har bil. Derfor bruker nordmenn mye penger på å kjøpe private biler, bensin og reparere bilene sine når de går i stykker.

Låne penge1

Forbruksfesten er i gang for fullt

I tillegg elsker nordmenn å bruke penger på å skjemme bort seg selv og andre. Både dyre og ​billige forbruksvarer er en stor hit blant norske forbrukere. Det kan være alt fra elektronikk til reiser og gaver som nordmenn bruker penger på. Det er nemlig få nordmenn som lar seg stoppe når de ønsker å kjøpe nye forbruksvarer. Vi er ikke så gode på å se nytten i en gammel iPhone, når den nye er kommet på markedet, eller å ha en vanlig flatskjerm, når vi heller vil ha en som vi kan se 3D-filmer på. I tillegg ønsker vi å dra på ferie hver sommer, og har vi råd, så drar vi også gjerne på ferie på vinteren. Nordmenn lever i en forbruksfest uten like – og vi elsker det!

Den siste store posten på nordmenns budsjett er mat. Vi elsker å spise godt, og vi betaler gjerne ekstra for å få gode råvarer. I løpet av de siste årene har det helt klart blitt en populær trend at man bestiller takeaway, men nordmenn er blitt matsnobber, og pizza er erstattet med sushi eller tapas. Samtidig har det også blitt populært at man kjøper mat med omtanke. Nordmenn handler økologisk, fair trade og kjøtt hos slakteren i stedet for på supermarkedene som vi gjorde før. Og det betaler vi dyrt for.

Mangler du penger til å leve som alle andre nordmenn, da kan du med fordel ta opp et forbrukslån. På den måten kan du oppleve hvordan det er å ha råd til drømmehjemmet, dra på turer med familien, kjører din egen bil, være en del av forbruksfesten eller den bedre matkulturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *