Holder det med en lønnkonto?

Categories Låneutbydere
0

Lønnkonto

Lønnkontoen er kontoen som lønnen din blir satt inn på hver måned. Det er denne kontoen du opplyser om til arbeidsgiveren din, så de kan gi deg lønn. Det betyr også at lønnkontoen blir den viktigste kontoen, for det er her størstedelen av inntektene dine kommer inn. For du støtte fra staten, f.eks. i form av trygd, blir også denne satt inn på lønnkontoen din.

Det kan være lurt å minimere antallet av kontoen man har, men det betyr ikke at man nødvendigvis kan klare seg med bare en lønnkonto. Det kan være flere grunner til at folk velger å ha flere kontoer. Den første er at det kan være vanskelig å få et overblikk med bare en lønnkonto. Derfor velger mange å få en budsjettkonto. Den andre grunnen kan være spekulasjoner i renter. Rentene er som regel lavere på en lønnkonto, og derfor velger mange å få en sparekonto. Du kan lese mer om de forskjellige kontotypene under.

Budsjettkonto

Mange velger å bruke lønnkontoen til å betale regninger med, så de slipper å flytte pengene fra en konto til en annen før de blir brukt. Andre velger å bruke en egen konto til betaling av regninger, og det kaller man en budsjettkonto. Fordelen er at man med en budsjettkonto sikrer seg at pengene som skal brukes til regninger ikke blir trukket ut av banken. Det blir mer relevant når man har større regninger som kommer hvert kvartal, eller kanskje årlig. Et godt eksempel er forsikring, som skal betaler hvert år.

Sparekonto

Lønnkontoer har som regel lave renter, og derfor velger mange å ha en egen sparekonto. Med en sparekonto kan man få gode renter, hvis man setter det økonomiske overskuddet inn på denne kontoen. Det gjør også at man er begrenset i hvor ofte man kan ta ut penger fra denne kontoen. Det er fordi banken vil sikre seg pengene i lengre tid, og er derfor villige til å betale høyere renter. Det er dessuten er god idé å ha en sparekonto fordi det gir et bedre overblikk over pengene du har til overs.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *