Har du råd til en ny TV?

Categories Låneutbydere
0

Mange drømmer om å få en ny TV, men det kan være vanskelig å finne pengene til det. Med denne guiden får du råd og tips til hvordan du får råd til en ny TV.

De fleste kan få råd til å kjøpe en ny TV, det kommer mer an på hvor lang tid det går før du har pengene til å kjøpe det. Å kjøpe en ny TV krever for de fleste en liten oppsparing. Det er de færreste som har et så stort overskudd hver måned at de kan kjøpe en TV. Inntektene man har passer som regel med utgiftene, og derfor krever det at du sparer opp over tid for å få råd til en ny TV.

Når du skal spare penger, er det viktig at du er realistisk med hvor mye du kan spare hver måned. Det letteste er å bruke budsjettet. Budsjettet er en liste over hvilke inntekter og utgifter du har, og vise hvor mye du har tilover hver måned. Pengene du har til overs hver måned, etter alle utgiftene er betalt, er rådighetsbeløpet ditt. Du kan i prinsippet spare hele rådighetsbeløpet hver måned, men da har du heller ingen penger tilover til ”gøye ting”.

Når du har rådighetsbeløpet ditt, kan du begynne å overveie hvor mye av dette du har lyst til å spare hver måned. Jo større rådighetsbeløp, jo mer kan du spare, og jo hurtigere får du til en ny TV. Mange velger å ta ut pengene i kontanter og spare dem i en konvolutt, mens andre velger å opprette en sparekonto. Når du sparer, er det viktig at du ikke har for lett adgang til pengene, for da vil du lettere kunne bruke dem, enten med vilje eller ved et uhell. Derfor anbefaler vi også at du bruker en sparekonto, eller at du gjemmer kontantene i hjemmet.

Når du vet hvor mye du kan spare hver måned, kan du også regne ut hvor lang tid det tar før du kan kjøpe en ny TV. Det gjør du ved å dele prisen på TVen på beløpet du sparer hver måned. Da får du antallet av måneder det tar å spare sammen til en TV.

Lån noen av pengene og spar tid

Hvis du synes det tar for lang tid å spare opp pengene til en ny TV, kan du overveie å låne noen av pengene. Hvis du låner penger til å betale for deler av prisen på TVen, får du råd til det hurtigere. Fordelen er at du allerede har blitt vant til å spare penger, så det burde ikke være noe problem å tilbakebetale lånet.

Hvis du skal bruke lånet til en ny TV, skal du ta et forbrukslån. Med et forbrukslån får du pengene satt inn på kontoen innenfor 48 timer etter du har godkjent låneavtalen. Du er også med på å bestemme hvor store de månedlige avdragene skal være.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *