Har du råd til å kjøpe bolig?

Categories Låneutbydere
0

Mange drømmer om å eie deres egen bolig, men førstegangskjøpere regner som regel ikke med at de har råd til å kjøpe noe selv. Mange vil bli overrasket over hvor lite som skal til. Spørsmålet er: Har du råd til å kjøpe ditt eget hus?

Når du vil kjøpe din egen bolig, er det viktig at du har en oppsparing. Bankene er mer villige til å gi lån til bolig, hvis du selv har spart opp litt penger. En god tommelfingerregel er at du som minimum skal ha råd til utbetalingen på huset. Du kan se prisene på utbetalingen for en bolig på eiendomsmeglernes hjemmesider.

Utbetalingen er ikke alltid det eneste du skal kunne betale, når du vil kjøpe ditt eget hus. Du skal også kunne betale de månedlige utgiftene som kommer med boligen. Det kan være en komplisert utregning, og man trenger som regel hjelp til å regne det ut.

Få et boligkjøpsbevis, når du vil kjøpe bolig

Neste skritt er å snakke med noen i banken. Her får du muligheten for å regne ut det månedlige rådighetsbeløpet ditt, både som det er i dag og hvordan det kommer til å være etter du har kjøpt en ny bolig. Bankrådgiveren din kan hjelpe deg med alle tallene, og han/hun vil også kunne råde deg så du ikke tar vann over hodet. Det er ikke alle som tenker like langt, og pengene du bruker på en ny bolig kan være pengene du hadde tenkt å bruke på en sommerferie, en ny bil eller lignende. Bankrådgiveren vil kunne hjelpe deg med å skape et realistisk bilde av hvordan ting kommer til å foregå og hva du trenger å gjøre for å få det hele til å henge sammen.

Hvis banken godkjenner lånet ditt, vil du få et boligkjøpsbevis. Med beviset kan du avslutte handelen raskere, når du finner drømmehuset. Du vil allerede være godkjent til å låne penger, så du slipper å rote med det etter du har funnet huset du vil ha. Det hjelper deg også i din jakt på en ny bolig, for det forteller deg hvor dyrt huset kan være. Da slipper du å bruke tid på boliger som du allikevel ikke har råd til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *