Ha alltid penger i lommeboka – også i slutten av måneden!

Categories Pengeguide
0

Hvis du kanskje har prøvd det før, så vet du hva jeg snakker om: man har nettopp fått lønn eller annen inntekt opp til den 1. dag i måneden, og kontoen ser romslig ut. Alt er godt og romslig. Men plutselig trekker banken penger til alle de faste udgifter, og allerede her er den første gode bit tatt av budsjettet.

Så kommer innkjøpene til mat og diverse. Det er en hyppig tendens at folk kjøper litt mer sjenerøst inn i starten av måneden. Du ser kanskje akkurat en tilbudsvare, som egentlig ikke står på innkjøpsseddelen, eller noe annet på nettet som tiltrekker dig – og slik ruller snøskredet videre. Allerede den 14. eller 15. dagen i måneden har man kanskje kun et par hundre kroner igjen til resten av måneden.

For å hjelpe på dette hyppige problemet har jeg et par gode råd, som jeg gjennom årene har samlet opp og oppdaget i bransjen.

Først og fremst er det viktigste, ikke å mangle noe. Dvs. at hvis du generelt har problemer med økonomien hver måned, er det høyst sannsynlig fordi hva du har til rådighet er for lite. Hva gjør man så med det? Er man f.eks. studerende kan det være vanskelig å øke sin inntekt vesentligt på tross stipend og deltidsjobb, når man i forveien skal legge timer i studiet hver uke/dag.

Derfor anbefaler jeg, at man tar et ungdomslån eller forbrukslån eller annet lån, og spre lånebeløpet utover de respektive studiemåneder/år, som man har igjen, innen arbeidsmarkedet kaller. Dette gir luft og ro i sinnet hver dag og samtidig sikrer du deg at du alltid har mat på bordet og dette rette ”utstyr”, som du kunne tenke deg. Du kan lett betale ned, når du engang får en fulltidsjobb, så det problemet behøver du ikke bekymre deg om. Lån er altså et hovedelement.

En annen viktig ting er å legge et fornuftig og ikke minst realistisk budsjett. Hvis du er et merkedyr eller et luksusmenneske, så streb etter det. La være med å tro, at du kan leve som en uteligger når du raskt finner ut av, at du ikke kan overholde det.

Det gir ingen mening å være en annen enn den man er. Noen kan leve av færre penger enn andre og omvendt. Det handler, kan jeg si med min erfaring, om å tilpasse behovene etter hvert enkelt individ. Gjør man det, er det en god forutsetning for at vedkommende begynner å ha penger – også i slutten av måneden!

Det nytter ikke å begynne å greie alle under en kam. Er man et luksusmenneske er man et luksusmenneske, og man vil således alltid ha en tendens til å kjøpe dyrere produkter enn visse andre. Har man denne vane, må man ta opp lån. Der er ingen annen vei frem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *