Få privatøkonomi på læreplanen

Categories Pengeguide
0

Hvor mye vet dine barn om privatøkonomi? Ifølge statistikken vet de ikke særlig mye. Opp mot en tredjedel av de unge vet ikke hva ordet rente betyr og det er alarmerende hvis du spør meg.

Der er kommet et stort fokus på unges manglende viten om privatøkonomi og mange eksperter er ute og kritiserer banker og lånevirksomheter, som tilbyr lån og andre finansielle ordninger til unge.
Likevel mener jeg, at problemene kan løses under oppveksten. Opp mot 30.000 unge har betalingsanmerkninger og det er selvfølgelig et voldsomt og alt for stort tall, men hadde de unge bare hatt kunnskap omkring privatøkonomi ville tingene etter min mening ikke endt så galt.

Jeg har lært mine barn om forbruk og økonomi siden de var små, da jeg er av den overbevisning, at det hjelper dem til å bli mer bevisste forbrukere som voksne. Da min sønn som 18 kom hjem og fortalte at han hadde tatt opp et lån var jeg slett ikke nervøs. Tvertimot visste jeg, at han før han tok opp lånet hadde satt seg grundig inn i vilkårene og betingelsene og at han deretter hadde vurderet, at han ville være i stand til at betale til rett tid av på lånet.

Slik har jeg oppdratt mine barn, men det er langt fra alle som gjør det. Derfor er jeg stor talsmann for, at det blir innført privatøkonomi på læreplanen. På den måten kan man forebygge, at unge begir seg ut i den store økonomiske verden mens de famler i blinde. Noe så enkelt som å lære seg å legge et budsjett kan hjelpe mange unge godt på vei. På den måten lærer de, hva de har til rådighet hver måned og deretter kan de ta kvalifiserte beslutninger om, hvd de vil gjøre med sine penger. Sådan gjør mine barn det i hvertfall og ingen av dem har betalingsanmerkninger og de vet begge to hva renter er for noe.

Så spør du meg, burde privatøkonomi være en fast del av læreplanen, slik at våre barn kan vokse opp til å bli bevisste og ansvarsfulle forbrukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *