Energiforbedringer: Bytt ut de gamle hvitevarene

Categories Pengeguide
0

Man kan låne penger til det meste i dag, men noen lån gir også pengene tilbake. Det dreier seg blant annet om lån som omfatter energiforbedringer på huset ditt. Disse pengene vil raskt betale seg selv tilbake. Les mer om det her. Kanskje det er en god ide for deg og din familie å låne penger til energiforbedringer på huset deres.  Mange tror at solenergi er den eneste energiforbedringen som kan gjøres på hus  hvis man ønsker å tjene penger på det, men solceller er svært dyrt og mange blir skremt bare ved tanken. Heldigvis er det en myte at solenergi er den eneste veien å gå! Du kan enkelt tjene mye penger på billigere energiforbedringer.

Studier viser at en gjennomsnittsfamilien kan spare opptil 80% av utgiftene sine ved å utføre noen enkle energisparende forbedringer i sine hjem. Hvis man er modig nok, kan man spare mye penger ved å gjøre noen få, enkle og relativt billige endringer.

Visste du for eksempel at det anbefales å skifte ut de gamle hvitevarene hvert femte år? De fleste familier har langt eldre hvitevarer fordi de fortsatt fungerer etter fem års bruk, men utviklingen av husholdningsapparater er blitt så energibesparende at det ikke lønner seg å beholde dem lengre enn fem år. Hvis du ikke nylig har vært innom en hvitevarebutikk så bør du ta deg en titt på en nettbutikk som selger hvitevarer. Her vil du raskt oppdage at det imponerende energimerket som du så etter for fem års tid siden da du sist kjøpte hvitevarer, ikke er så imponerende lenger. Kanskje produseres det ikke en gang lengre.

1

For å sette ting i perspektiv skal vi ta en kikk vi på energiforbruket for vaskemaskiner. En ny vaskemaskin bruker bare ca 100 kWh per år, mens en vaskemaskin som er 10 år gammel bruker så mye som 400 kWh per år. Ergo bruker den nye vaskemaskinen bare ¼  av forbruket til en gammel vaskemaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *