Eksperten: Lån er en god mulighet – også for de på stipend

Categories Lån
0

Jeg må innrømme, at mange studenter har en presset økonomi. Spesielt presset er unge som tar høyere utdanning.

Er du student som tar høyere utdanning, bør du nemlig være i stand til å presse et fullverdig budsjett ned til knapt 5000 kr, da dette er ca. beløpet for stipend, når studenten har betalt skatt av stipendet sitt.  Det kan være vanskelig. Spesielt om du pga. din utdannelse har flyttet til en av de større byene, hvor husleien er høyere enn i resten av landet. I noen byer kan husleien alene nesten tømme kontoen. Og det selv om du bor enkelt.

Noen studenter har et beløp til rådighet som er helt latterlig.  Når alt er betalt, så er det rett og slett ikke penger igjen til fritid og moro. Det kan lett bli kjedelig i lengden, om man aldri kan dra på ferie, cafe, gå på kino, kjøpe nye klær og andre saker som man drømmer om.

Mange studenter ønsker å låne penger for å gjøre hverdagen litt bedre. Men mange studenter er redde for å ta opp lån. De er unge, og de har som regel ikke gjort det før. Samtidig avskrekkes de av medienes negative omtale av folk som låner penger. Det å låne penge er et tabu i dag. Men slik burde det ikke være. Det er nemlig situasjoner, hvor lån er den beste løsning.

Som student er det viktig å huske, at fremtiden byr på høyere lønn. Da vil man få en jobb hvor en vil tjene mye mer penger enn hva man får utbetalt i stipend og eventuelt helgejobb. Man vil derfor med letthet kunne se at det ikke vil være noe problem å betale tilbake lånet, når den tid kommer.

Hos de fleste steder du kan låne penge, er der mulighet for, at du selv har noe å si i forhold til hvor mye du ønsker å betale månedlig – eller om du ønsker at betale pengene tilbake senere. Derfor bør man som student sjekke litt rundt, når man skal velge lån. Man kan med fordel lage en plan for hvor mye penger man kan betale tilbake og når. Deretter kan man finne et lån som passer. Det finnes mange hjemmesider, hvor man enkelt og greit kan sammenligne forskjellige lånebetingelser, og dermed kan finne et lån som matcher ens behov.

Det er altså ikke en dårlig ide å låne penger, fordi man er på stipend. Det er heller en god ide. For man har de beste muligheter for å betale pengene tilbake i fremtiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *