Dropp røyken og spar penger!

Categories Låneutbydere
0

Mange røykere drømmer om å stoppe, men mange tror også at det er for vanskelig. For de fleste er det noe de startet med for mange år siden, og jo lengre man røyker, jo vanskeligere er det å stoppe igjen. Selv om alle vet at røyking er skadelig både for helse og økonomi, så er det langt fra ord til handling.

Utgiftene på sigaretter og tobakk kan lett komme opp på 2000-2500 kr i måneden. Det er en stor utgift for noe som er dårlig for kroppen. Tenk på hva man ellers kunne brukt pengene til. Utgiftene er en av grunnene til at mange vil slutte, men det er som regel lettere sakt en gjort. Det pleier å ta gjennomsnittlig 8 forsøk på å slutte før man klarer det. Det er de færreste som klarer å stoppe på første forsøk.

For ikke så lenge siden ble e-sigaretter introdusert i Skandinavia, og det har blitt en populær måte å fase ut røyken på. E-sigaretter er små sigarettlignende instrumenter som lager vanndamp når man inhalerer, og dermed lager ”røyk” når du puster ut. Det gir mange følelsen av å røyke, men man slipper unna mange av giftstoffene. I mange av e-sigarettene kan man også få nikotin med når man inhalerer, så det er lettere å slutte med røyken.

Hvis man sammenligner røyk og e-sigaretter rent økonomisk, så er det også billigere å bruke e-sigaretter. Et startsett koster ca 800 kr, og de kan fylles på for ca. 50 kr i måneden. Allerede etter første måned at du spart mye på å bruke e-sigaretter fremfor vanlig tobakk. Det er også en av grunnene til at mange har begynt å bruke e-sigaretter. Det er bedre for helsen enn vanlig tobakk, og det gir deg en bedre økonomi. For mange er det også en måte å komme videre på, hvor det skal være lettere å bli 100 % røykfri. Tenk også på hva du kan bruke de sparte pengene på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *