Din bankrådgiver er en bankselger – intet annet!

Categories Pengeguide
0

For en stund siden leste jeg en internetartikkel, som simpelthen gav meg en så bitter smak i munnen at jeg ikke kan sitte stille og la være å skrive om det på min blog. Artikkelen fra penge.dk bekrefter og gir et simpelt eksempel på den allmenne misforståelse som finnes i befolkningens oppfattelse av bankrådgivere som blide og uskyldige lam.

I tråd med artikkelens konklusjon kan mitt standpunkt til denne misforståelsen uttrykkes i form av overskriften på dette bloginnlegget. Bankrådgivere er selgere, som på samme måte som mange andre medarbeidere lever av å levere resultater, som arbeidsgiveren kan maksimere sitt utbytte på, og medarbeideren selv blir belønnet. Intet annet enn dette er hva man kan forvente av en bank-”rådgiver”, som de paradoksalt nok kalles.

Hvis du føler deg helt uvitende på det økonomiske område, så tro ikke at du bare kan traske ned til bankrådgiver Hansen og bli opplyst om den billigste løsningen for deg selv. Hr. Hansens interesse er å gi deg en løsning som banken kan tjene penger på.

Artikkelen gir f.eks et enkelt eksempel på hvordan et yngre par blir trukket rundt i manesjen og ender med dyrere løsninger på flere punkter, mens de går og sparer opp til en større bolig. Lån osv. blir gjort profitable for banken, og dyre for paret.

Man kan neppe anklage bankrådgiverne eller bankene for dette, da det er en del av gamet og de også skal have noe å leve av. Min idé er derfor også bare å åpne øynene for bankrådgivernes egentlige interesser, og minst like viktigt å gi deg et alternativ, så unngår å bli snydt.

Alternativet til rådgiverens råd er, at det er bedre å ta et alminnelig forbrukslån over nettet er f.eks. en bedre, og enda mere gjennomsigtig løsning – selv om du kanskje tror det stikk motsatte. Fordelen er her, at det ikke sitter en person, du nok anser som ekspert pga. hans/hennes utdannelse og stilling og lurer deg for noen sparede kroner. Der kan man i fred og ro lese om de forskellige typer lån i timevis, hvis man vil og deretter kun anklage seg selv, hvis man ikke blir tilfreds med lånet i fremtiden. En annen fordel ved et lån på internettet er, at det er flere å velge imellom.

Banker tilbyr ofte veldig få tilbud til kundene, og presser dem således til at ta det valget, som til sist er best for banken. Dette kommer du også vekk fra med et annerledes lån.

Alt i alt er min konklusjon altså, at du aldri skal sette din ubetingede lit til bankrådgiveren. Les og sett deg i stedet inn i tingene først – eller enda bedre: ta et elektronisk lån i stedet. Det er bedre og ofte mer attraktivt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *