Det er viktig å ha et økonomisk overblikk

Categories Låneutbydere
0

Når det kommer til økonomien så er det alfa og omega å ha overblikket og kontrollen. Hvis økonomien raser ut av kontroll, kan det få alvorlige konsekvenser for deg og familien – på flere måter. Derfor er det ekstremt viktig at man lærer å tenke før man handler og bare bruke penger man har, og samtidig bare låne penger hvis man har bruk for det. I dette innlegget kommer jeg til å gå gjennom de rådene jeg bruker og som jeg synes andre burde bruke for å sikre seg en sund og solid økonomi med kontroll over hva som skjer.

 

Tre gode råd til å holde overblikket

Et godt råd er å planlegge hva man skal spise resten av uken, så man vet hva man skal spise hver dag. Det gjør at man kan handle mat en gang i uken, i stedet for å gjøre det hver eneste dag. Det kan hjelpe deg med å spare penger, både fordi du unngår impulskjøp, men også fordi du kan kjøpe store mengder på en gang. Det er lurt å lage en matplan, og når du gjør det, kan det være en god idé å gjemme godteriet til helgene.

 

Et andet råd er å sjekke kontoen ofte. Spesielt hvis du har bruk det flere ganger på en dag. Da slipper du sjokket på slutten av måneden, hvis du for eksempel har glemt hva du brukte pengene på for to uker siden. Det er kjipt å stå den siste uken i måneden og ikke ha råd til mat eller andre nødvendige produkter til husholdningen.

 

Et tredje råd er å ha kontroll på det du har i banken. Noen ganger kan du være heldig å ha ekstra verdier i banken som kan investeres bedre og gi deg et større overskudd. Det er også viktig at du har kontroll på lån og gjeld som du eventuelt har. Det er viktig å se hvordan rentene og andre faktorer endrer seg, og avbetale dem så kjapt som mulig.

 

Bare personlige råd

Jeg vil gjerne legge vekt på at de rådene jeg har gitt dere her er basert på personlig erfaring, og at jeg ikke har noen bakgrunn innenfor økonomi. Jeg har eksperimentert mye med økonomiske løsninger i flere år, og føler derfor at jeg har god nok erfaring til å gi gode råd. Det er de rådene jeg legger opp her på siden.

 

Det betyr ikke at de reglene og tipsene jeg gir deg og som jeg driver min egen privatøkonomi etter vil virke for deg. De er ment som inspirasjon til hvordan man kan gjøre det. Det handler om å finne en metode som hjelper deg og som kan gi deg kontroll over økonomien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *