Billige forbrukslån: renten som aldri steg i 2012

Categories Lån
0

På grunn av finanskrisens inntog for noen år siden forutså adskillige eksperter i starten av 2012, at renten ville nå nye høyder og lånemulighetene stort sett ville være umulige for de fleste. ”Dommedag” var snart nær for forbrukerne, sa man og fremtidsutsiktene var mer dystre enn noensinne før.

2012 er nettopp overstått og det er tid til å oppdatere statusen: passet så disse forutsigelsene med virkeligheten? Svaret er nei. Det danske Finansrådet utgav den 7. desember en artikkel med overskriften: ”Året der gik: Rentens himmelflugt aflyst”. I denne konkluderes det, at det ikke er blitt dyrere å låne penger for hverken virksomhetene eller husholdningene. For førstnevnte er det blitt enda billigere å låne penger i banken. Men hva betyr dette så for oss forbrukere, og hvilke unike muligheter gir det oss? Det vil jeg forsøke å gi svar på i dette innlegget.

I min verden bør vi som forbrukere utnytte denne enestående muligheten for billige forbrukslån, som grunnet de lave rentene er billigere å ta opp enn man hadde forventet. Dette gir både oss og samfunnet gode ringvirkninger. Vi kan kjøpe de produkter som vi ønsker oss, og som vi kanskje ikke fikk i julegave, og samtidig er vi med til å stimulere veksten i Norge, hvilket også er blitt gjort oppmerksom på, på vår velkomstside.

Mange tror kanskje, at siden renten ikke steg til nye høyder i 2012, så er den stadig høyere enn noensinne. Ingenting kunne vært mer ukorrekt. Som artikkelen også påpeker, lå husholdningenes rente i 2008 på 7,3 procent, mens den i dag er falt jevnt til 4,75 prosent. Dvs. at vi forbrukere altså kan få de billigste lån på flere år. Den unike muligheten for å slå til er der altså nå. Personlig har jeg tenkt meg å finansiere et nytt surround sound-anlegg og utnytte potensialet i rentens fall.

Det er flere gode institusjoner med billige forbrukslån. Monsar.com kan gi deg et overblikk over attraktive forbrukslån. Jeg vil anbefale denne siden til å gi deg et overblikk over tilbudene og velge ut fra dette. Mitt budskap er sånt sett bare for å understreke det, også via min erfaring, at alt ikke alltid er som mange frykter. Det er viktigt å gjøre en utrekning og stille hardt mot hardt. Kun på den måten kan man skille klinten fra hveten og finne nye gode muligheter for ressurser til seg selv. Det er den fallende renten og de billige forbrukslån et glimrende eksemple på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *