Bankrådgiveren din er en bankselger – og ingenting annet!

Categories Pengeguide
0

For en tid tilbake siden leste jeg en artikkel på nettet som ga meg så dårlig smak i munnen at jeg ikke kunne la være å skrive om det her på bloggen min. Artikkelen fra (http://penge.dk/article/166514-forvent-nul-radgivning-i-banken), bekrefter og gir et enkelt eksempel på den populære misforståelsen med den offentlige oppfatningen av bankrådgivere som snille og uskyldige lam.

I tråd med artikkelens konklusjon, kan svaret mitt på denne misforståelsen uttrykkes i form av overskriften på dette innlegget. Bankrådgivere er som selgere flest, i likhet med så mange andre mennesker som lever på å levere resultater så arbeidsgivere kan maksimere fortjenesten sin, og de ansatte bli belønnet. Ingenting annet enn dette er akkurat hva en kan forvente av en bank «rådgiver», som de paradoksalt nok kalles.

Hvis du føler deg helt uvitende på den økonomiske fronten, så tro ikke du kan bare gå ned til bankrådgiver Hansen og bli informert om det billigste alternativet for deg selv. Herr Hansens interesse er i å gi deg en løsning som banken selv tjener penger på.

Artikkelen gir for eksempel et godt eksempel på hvordan et ungt par blir trukket rundt i manesjen og ender opp med mye dyrere løsninger, på flere punkter, enn nødvendig, mens de prøver å spare opp penger til en større bolig. Lån etc. blir gjort profitable for banken og dyrere for paret.

Man kan vel neppe beskylde bankrådgiverne eller bankene for dette da det er en del av spillet og de må jo også må ha noe å leve av. Idéen min  er også bare å åpne øynene for bankrådgivernes faktiske hensikter, og minst like viktig, å gi deg et alternativ så du unngår å bli lurt.

Alternativet til rådgiverens råd er, for eksempel en mye bedre og samtidig en mye mer gjennomsiktelig løsning, nemlig å ta opp et alminnelig forbrukslån på nettet – selv om du kanskje er av motsatt oppfatning. Fordelen her er at det ikke sitter en person foran deg som du gjerne vurderer som en ekspert på grunn av hans / hennes utdanning og stilling og som bare prøver å snyte deg for dine hardt oppsparte kroner. Her kan du tilbringe timer med å lese om forskjellige typer lån hvis du ønsker det, og deretter anklage deg selv hvis du ikke er fornøyd med lånet i fremtiden. En annen fordel med et lån på nettet er at det er et utvalg å velge mellom.

Bankene tilbyr ofte svært få tilbud til forbrukerne, og presser dem så til å gjøre et valg som til syvende og sist gavner banken best. Dette problemet fjerner du også med et annerledes lån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *