Andelsbolig fremfor leiebolig

Categories Lån
0

Der er mange fordeler ved å ta et andelsboliglån fremfor å leie bolig. I stedet for at man betaler penger som går rett i lommen til utleier, har man mulighet til å betale ned på sitt eget lån som reelt er en sparing til en selv. Det kan skape noe egenkapital som kan reinvesteres. Det betyr også, at hvis man på et tidspunkt selger sin andel, vil man ha gode muligheter for å tjene penger på det, så fremt at andelen har minimum samme verdi som da man kjøpte den. Utover dette har man også rentefradrag som tilgodeser bolig- og andelsboligeiere. Man står selv for oppussing, noe som ikke er tilfelle om man leier bolig. Men man har mulighet for å gjøre noen forbedringer som kan være med på å heve prisen, når den skal selges. Det er veldig mange andelsleiligheter til salgs for tiden og det er en god idé å ta et andelsboliglån, da det er mye som tyder på at boligverdiene generelt vil stige i løpet av de neste årene.

Umiddelbart er det kun én positiv ting ved å leie bolig, det at man ikke selv trenger å vedlikeholde den, men på den annen side et det klare fordeler ved å eie pga. rentefradraget man får og også egenkapital som oppstår når du begynner å betale ned på lånet.

Er man ikke kredittverdig, er man ikke i stand til å låne for å kjøpe, og å leie bolig er derfor det eneste alternativet, men jeg kan ellers personlig anbefale å eie. Enten å bli eier av selveierbolig eller å ta et andelsboliglån. Ved en andelsbolig betaler man et mindre beløp enn man gjør som selveier. Man har selv mulighet for å sette sitt preg på boligen, på den annen side er man ikke selv ansvarlig for utendørsområder etc., det er det en eiendomsforening som tar seg av. I en andelsbolig skal du som regel betale til et borettslag som ivaretar slike ting. Samtidig kan du bli bedt om å betale et mindre beløp for kabel-tv og vanlige avgifter som fjernvarme, internett m.m.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *